Sider

10. august 2015

Skogens gull

Nå er det høysesong for alle ivrige bærplukkere. Jeg har aldri sett så mye blåbær som iår. I naturen bugner det av blåbær, villbringebær og sopp. I løpet av noen dager på hytta plukket jeg både blåbær og ville bringebær. Det ble mange norgesglass med syltetøy. Hvem kan si nei til ferske pannekaker eller sveler med nylaget blåbærsyltetøy. Ta med et glass syltetøy til en venninne eller til slekta, blir garantert satt pris på :-)
Jeg handlet norgesglass både på Nille og Europris. Anbefaler Nille sine som har bedre lukning. Jeg bruker både syltesukker, og Jam (syltepulver) som gjør syltetøyet stivt( Liker ikke rennende syltetøy). På ICA fant jeg noe som heter fruktsukker, eller Fruktose som det kalles. Dette er en naturlig erstatning for sukker. Fruktose er en sukkerart som finnes i frukt, bær og grønnsaker. Brukes med forsiktighet siden det i mange sammenhenger oppleves som søtere enn vanlig sukker.
Blåbær og syltetøy kan du ha til smoothie og på havregrøten, og så er det supersunt, hvis du er litt sparsommelig med sukkeret. NAM! God mandagskveld.-)

5 kommentarer:

 1. Oi, så masse blåbær du har plukket. Blåbær er både godt og sunt. Her på gården måå vi ha blåbærsyltetøy på pannekakene :)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig pannekakene smaker best med blåbærsltetøy!

   Slett
 3. Ser helt fantastisk ut!
  Kjenner at jeg skulle ha tatt en blåbærtur ja....dagene bare flyr...får se om jeg kan få kommet til skogs neste uke. Det er jo både godt og sunt:))

  SvarSlett
 4. Enig:-) Neste bærtur er når tyttebærene er klar for å plukkes:-)

  SvarSlett

Her kan du legge inn tips og kommentarer!