Sider

21. april 2015

Primula

Primula utendørs:
Primula selges stort sett som en potteplante, men tar man vare på den, kan man plante den ut til våren. Sett den kjølig og lyst uten direkte sol etter at den er ferdigblomstret og fram til du kan plante den ut. Husk å vanne den jevnlig. Står den kjølig trener den ikke vann like ofte som den gjorde I stuetemperatur. Det er ikke alle primulaplanter som er dyrket for innendørs bruk som klarer seg like bra ute, men det er moro med de som gjør det.
Primula liker en plassering i skygge til halvskygge ute, men klarer også sol hvis vanntilgangen er jevn. Primula trives i lett, humusrik og fuktig skogbunnjord. Er høsten lang og tørr bør de vannes. I kalde strøk bør man dekke med for eksempel granbarkvister. Viltvoksende Primula er mange steder truet pga overplukking. I mange land er derfor Primula fredet.

2 kommentarer:

  1. Så flotte og store de var! Riktige prakteksemplarer! Fint at du nevner at de er spiselige. for jeg har ikke lyst å ha giftige planter i hagen. Med tanke på sauene. Jeg har påskeliljer, men sauene spiser dem ikke før de er tørre heldigvis :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, de trives heldigvis og kraftige kanskje på grunn av at de er gamle😊

      Slett

Her kan du legge inn tips og kommentarer!