Sider

9. juli 2015

Inngangspartiet

Blomsterflor ved siden av inngangspartiet er helt enkelt hos meg. Nordavinden biter godt på denne siden av huset, og den kalde sommeren som har vært på Vestlandet iår, tar hardt på sommerblomstene. Jeg har valgt en hardføre planter her som Pelargonium og Stemorsblomster. Velkommen spaden er kjøpt hos Hageland, Oasen.
Pelargonium er lettstelt,  tåler tørke, og for mange fremkaller den gode minner. Minner om somrene hos bestemor, og minner om bugnende blomsterkasser i sydligere strøk. Pelargonium er også en kjær stueplante, faktisk er den en av våre første, sier Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Pelargonium(Geranium) 

Stell av stemorsblomster
  • Knip av visne blomster. Jo mer du kniper, jo flere blomster dannes.
  • Bland inn llitt langtidsvirkende gjødsel i jorden når du planter Stemorsblomster i krukker. Slik får plantene næring til å fortsette blomstringen utover sommeren.
  • Stemorsblomster vil ha jevn fuktighet, men pass på at vannet ikke blir stående i potten.
  • Når du vil plante noe nytt i krukkene, kan du sette Stemorsblomstene ut i hagen. De vil ofte sette frø og nye planter vil blomstre neste vår. Kilde: http://www.obp.no/no/portrett/Stemorsblomst.9UFRzS0V.ips

2 kommentarer:

  1. Så flott! Jeg syns pelargonium og stemor har noe veldig hjemmekoselig over seg. Noe jeg liker. å så kul den spaden var da :)

    SvarSlett
  2. Hei, takk for koselig kommentar:) ja enig, de er ikke minst lette å stelle og få til.

    SvarSlett

Her kan du legge inn tips og kommentarer!