Sider

1. mars 2015

Stemorsblomster

En av mine favorittblomster om våren er stemorsblomster. De er trofaste, og kommer igjen år etter år. Jeg planter som oftes nye planter fra frø og kjøper stemorsplanter hver vår. Disse er planter av frø fra Impecta. Mine stemorsblomster blomstrer i store sink-kasser, nesten hele sommeren. På terassen blir de et godt blikkfang. Sink-kassene står ute hele året, og når våren kommer spirer det for fullt. De finnes i et vell av farger, og stemorsblomster er lettstelte planter som tåler 5 minusgrader. Men blir det frostnetter i flere dager, dekk plantene med fiberduk, eller ta dem inn i gangen. 



Stell av Stemorsblomster
  • Knip av visne blomster. Jo mer du kniper, jo flere blomster dannes.
  • Når du planter Stemorsblomster i store krukker, kan du blande inn litt gjødsel slik at plantene får næring til å fortsette blomstringen utover sommeren.
  • Stemorsblomster vil ha jevn fuktighet, men pass på at vannet ikke blir stående i potten. Når du vil plante noe nytt i krukkene, kan du sette Stemorsblomstene ut i hagen. De vil ofte sette frø og nye planter vil blomstre neste vår. kilde: http://www.obp.no

2 kommentarer:

  1. Stemor er en av mine favoritter også. som jeg bare må ha i hagen. Dine er veldig fine :)

    SvarSlett
  2. hei, Takk for koselig tibakemelding:) Enig det blir ikke mye kos uten stemorsblomstene.

    SvarSlett

Her kan du legge inn tips og kommentarer!