Sider

23. september 2016

Rosa høstanemone

Høstanemone
Når de fleste plantene i hagen er avblomstret, er det godt det finnes høstannemoner. Finnes i både rosa, hvitt og rødt. Varierer i høyde fra 50 til 140 cm. Kan med fordel plantes på et litt skyggefyllt sted. Og kanskje best av alt de fortrenger skvallerkål. Ellers er høstanemoner svært holdbar til snittblomst og derfor egnet til å ha i vase. Ha en fin helg!

6. september 2016

Admiral

 I hagen finnes det flere sommerfugler, eller Lepidoptera som de kalles på fagspråket. Navnet på denne er Admiral. 
 Disse to vet jeg ikke navnet på.

5. september 2016

Sommerfuglbusk

Sola skinner og det er fin temperatur. Det er nå sommerfuglene koser seg med sommerfuglbuskene i hagen. Navnet på denne sommerfuglen er Dagpåfugløye. Sommerfuglbusker trives best i sone 1 og 2. De kommer i fargene lilla, blå, mørkerøde og hvitt. Busken blomstrer fra juli til langt utover høsten, men må beskjæres kraftig hver vår. Blomstene sitter ytterst ute på grenene og er et syn. 

2. september 2016

Kulestistel og Bier

Når sola av og til titter frem mellom gråtunge skyer, er det stor aktivitet av både bier og sommerfugler. Derfor er det er all grunn til å glede seg over små lyspunkt i hagen nå, selv om sommeren er over for i år. Jeg har flere tuer med kuletistel, og disse runde lilla kulene er høyt elsket av bier. Plantene i flere bed står nå veldig tett, og flere stauder må flyttes til nye og andre bed. Dette er en fin aktivitet å gjøre rett etter sommeren. Hvis du liker å tørke blomster, er kuletistel perfekt. Hva med å spraye dem i en annen farge. Ønsker alle som tar en titt på bloggen en god helg!